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ANSWER.—Tlie Rules of Golf Committee of the United States Golf 
Association rules as follows: Rule 20, paragraph 2, does not apply to this 
case. It covers only the case where the ball is not engaged in the match. 
A loses a hole under the provisions covered by Rule 20, paragraph 1, unless 
he replaces the wrong ball with which he has played and plays out the 
hole in proper order; or if each of the players plays the wrong ball, the 
hole stands as played with the balls thus exchanged. Rule .'31, paragraph 
2, provides for playing out of turn and does not provide for playing the 
wrong ball. 

QUESTION.—Can a hall in a hazard lying within a club's length of a 
water pipe in the hazard be dropped back without penalty? Also, if in 
a deep ditch, say about 5 fiet deep, a water pipe runs across the top of 
the ditch and a ball rests immediately below the pipe more than a club's 
length from the nearest point of the pipe, could a ball be dropped back 
without penalty if the pipe interferes with the swing in playing the ball? 
Our committee was calhd upon to give a ruling in a similar case, and 
would feel greatly obliged to have an official answer to the above question. 

ANSWER.—Your first question is answered in the affirmative, attention 
being invited to the footnote to Rule 11. Our answer to your second 
question is that the ball could not be moved, as it is more than a club's 
length from the pipe. Vour committee should form a local rule to cover 
this situation. 

Instructive Golf Courses IX 
No. 15, Hollywood Golf Club, Deal, New Jersey 

A beautiful one-shot hole ex­

tending due west, whose length 

can be varied from 1(>0 to 185 

yards, thanks to generous tee­

ing ground. From tee to green 

there is a slight upgrade, every 

detail of the hole standing out 

clearly. The green is strongly 

guarded, particularly by a long-

bunker in front. Behind, it is 

Hanked by ridges so that a well-

played ball does not roll over 

the rather small green. This 

measures about 4,500 square 

feet. Back of the green is grass, 

from which a pitch of about 8 

feet is necessary to put the bail 

on the green. 
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