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"Grooved and Slotted Clubs.-Club faces shall not bear any lines,
dots, or other markings, made for the obvious purpose of putting a cut on
the ball, nor shall they be stamped or cut with lines exceeding 1/16-inch
in width nor less than 3/32 inch apart, measured on their inside edges.
Both lin~ and dot markings may be used, either alone or in combination
with the above limitations, provided all rough or raised edges are remOVEd.

"Steel Shaft Clubs.-On and after April 12, 1924, the steel shaft club,
as now manufactured, and in conformity with samples submitted to the
Executive Committee of the United States Golf Association, may be used
in all competitions held under the auspices of the United States Golf
Association or subject to its rules and regulations.

"These rulings are now in effect and are applicable to all competitions
held under and in accordance with the RulES of Golf of the United States
Golf Association."

Some U. S. Golf Association Decisions on the Rules of Golf
QUESTION.-A"tombstone tournament" was held at our club a few

days ago. One of the members participating started at No.1 tee, playing
the first 4 holes in succession. Upon arrival at the 5th tee the member
evidently thought that as long as there were so many players ahead it
might be impossible to finish before darkness, believing they would have
to wait so long at each tee. They then cut back to No. 1 tee again, as
the first 4 holes were not at an crowded, playing these first 4 holes over
again, thm starting in at No. 5 and playing 5, 6, 7, 8, and 9 twice.
When they finished the last 5 holes they had some strokes left and then
started on No. 1. Is a player playing the course in this manner dis-
qualified for not playing 18 consecutive holesY It would appear that
if a 9-hole course had two starting points-namely, the 1st and 5t,h teEs-
a member participating in a tournament, if starting at No.1, would have
to play right through the full 9, or, if starting at No.5, would be obligated
to finish at No.5. It does not seem right for a member to play any holes
in the manner in which the member played in this instance, without dis-
qualification.

Answer.-The player is disqualified for not playing the stipulated
course, which is the 18 consecutive holes.

QUESTION.-Inaddressing the ball on grass in a ditch, may the club
be grounded lightly, as in Rule 15Y

Answer.-If the ball lies on grass in a ditch it is eviiiently within the
confines of the hazard and is therefore part of the hazard and the club
may not be grounded in any case. See Rule 25.

BENEFITSFROMCONTINUOUSMOWING.-We have found that continu-
ous cutting does much toward improving fairway conditions, when one
club can not afford to top-dress fairways with compost or loam of the
proper kind. Constant cutting during the growing season helps the grass
to tiller out and fine up and fill in the holes, which to a great extent
eliminates cuppy lies. From our eight years'. experience we are con-
vinced that a poor golf club should spend its money for cutting equipment,
which is cheaper than loaming fairways to improve them.-W. R. Hurd,
2d., United Shoe Machinery Athletic Association, Beverly, Mass.


